Navigácia

  • Stop trik

    Obnovenie prezenčnej výuky prináša prvé ovocie.

    Náš žiak Hugo získava superschopnosti pre život s rúškom, vďaka najstaršiemu filmovému triku "Stop trik".

  • Dôležitý oznam: návrat do ZUŠ od 10. 5. 2021

    Od pondelka 10. mája 2021 sa obnovuje vyučovanie na ZUŠ prezenčnou formou podľa riadneho rozvrhu platného od septembra 2020. Tešíme na Vás :-)

    Podmienkou vstupu do budovy je Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré odovzdá žiak vyplnené  na prvej prezenčnej hodine svojmu učiteľovi .

    Vyhlasenie-o-bezinfekcnosti-ziaka_-zakonny-zastupca.docx

    Vyhlasenie-o-bezinfekcnosti_plnolety-ziak.docx

  • MobilFest (súťaž)

    MobilFest (súťaž)

    Šiesty ročník súťažného festivalu filmov nakrútených na mobilné telefóny MobilFest 2020/21, ktorý organizuje Súkromná škola umeleckého priemyslu filmová v Košiciach je v plnom prúde. Do 31. marca 2021 majú všetci kreatívci možnosť zapojiť sa do súťaže pridaním svojho nápaditého videa na stránku www.mobilfest.eu.

    Tento ročník prináša niekoľko noviniek. Predovšetkým je to špeciálna kategória „Dovolenka v košickom kraji“ podporená cenou Košického samosprávneho kraja, v ktorej zabodujú videá s kreatívnym spracovaním pohľadov na to, ako sa dá stráviť super dovolenka v košickom kraji.

    Víťazné videá budú odmenené hodnotnými cenami. https://www.mobilfest.eu/...

     

  • OZNAM od 11.1.2021

    OZNAM od 11.1.2021

    Na základe rozhodnutia ministra školstva SR sa od 11. januára 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku školských zariadení až do odvolania. Výučba prebieha dištančne.

    Riaditeľka školy

    Rozhodnutie ministra z 8. 1. 2021 s účinnosťou od 11. 1. 2021

  • Oznam

    Oznam
    12. 10. 2020

    Na základe rozhodnutia ministra školstva SR sa od 12.10.2020 mimoriadne prerušuje skupinové vyučovanie v základnej umeleckej škole až do odvolania, tzn. vyučovanie vo všetkých odboroch našej ZUŠ (výtvarný odbor, literárno- dramatický odbor, odbor audiovizuálnej a multimediálnej tvorby).

    Riaditeľka školy

  • Luminografia

    Naši šikovní žiaci audiovizuálnej tvorby si vyskúšali fotografickú techniku luminografie a experimenty s farebnymi filtrami a dlhým expozičným časom:

  • Zoznam tried, odborov a učiteľov v šk. roku 2020/2021

  • Prijímacie skúšky - prihlášky pre školský rok 2020/2021

    28. 4. 2020

    Na základe rozhodnutia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR o hodnotení, organizácii záverečnej skúšky a prijímacom konaní žiakov základných umeleckých škôl v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2019/2020 zo dňa 28.4.2020 sa prihlášky na štúdium  v literárno-dramatickom odbore, výtvarnom a odbore audiovizuálnej a multimediálnej tvorby  

    podávajú od 1. mája do 30. júna 2020 a to:

     

    1. elektronicky na webe školy https://szusfilmova.edupage.org v časti „Elektronická prihláška“ (klikni na https://szusfilmova.edupage.org/register/?eqa=d2hhdD1mb3Jt)

    alebo

    2. vyplnenú prihlášku http://www.zussenec.sk/wp-content/plugins/attachment-file-icons/mime/doc-icon.pngPrihlaska_ZUS_2020_21.docx zaslať poštou na adresu školy: SZUŠ, Petzvalova 2, 040 11 Košice


    Prijímacie skúšky sa uskutočnia v termíne od 7. do 10. septembra 2020 na jednotlivé odbory. Presný termín bude uverejnený na webovom sídle základnej umeleckej  školy a verejne dostupnom mieste.

  • Prerušenie vyučovania v školách a školských zariadeniach

    Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 v nadväznosti na prerušenie od 16. marca 2020 do 29. marca 2020 prerušuje aj naďalej vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 30. marca 2020 do odvolania.

  • Usmernenie ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach

    Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

     

  • Úspechy ZUŠ na Mobilfeste 2019

    Tím študentov ZUŠ pod vedením pedagóga Štefana Haška a Igora Bondarenka získal cenu za najlepšie video na festivale MOBIL FEST 2019 v špeciálnej kategórii "Reklama na Steam Factory". Víťazom srdečne gratulujeme.

     

  • Zoznam tried, odborov a vedúcich v šk. roku 2019/2020

    Rozvrh_ZUS_2019_20.pdf

    https://szusfilmova.edupage.org/text2/

  • Súťaž MOBILFEST 2019

  • Zlatá klapka 2019

    Zlatá klapka 2019

    Blíži sa uzávierka súťaže Zlatá klapka...do 31.1.2019 (rozhoduje dátum podania na pošte).

    Pre všetkých, ktorých baví nakrúcanie vlastných videí, pre všetkých, ktorí si chcú svoje práce porovnať s rovesníkmi z celého Slovenska a vypočuť si názor profesionálov je tu celoslovenská súťaž v audiovizuálnej a multimediálnej tvorbe detí a mládeže

    https://www.zusjanaalbrechta.eu/zlata%2Dklap…/d-1833/p1=2436

  • Mobilfest 2018

    Gratulujeme kolektívu našich ZUŠkárov k čestnému uznaniu na Mobilfeste 2018!

  • Štartuje štvrtý ročník MobilFestu (1.10. - 31.10.2018)

    Štartuje štvrtý ročník MobilFestu (1.10. - 31.10.2018)

    Súkromná stredná umelecká škola filmová v Košiciach vyhlasuje 4. ročník súťažného festivalu filmov nakrútených na mobilné telefóny – MobilFest 2018.

    Zábery z mobilných telefónov využívajú vo filmoch i známi hollywoodski režiséri. Nakrúcanie videí mobilom je dnes popri sociálnych sieťach a globalizácii ďalším znakom súčasnej spoločnosti.

    „Chceme dať šancu všetkým. A ako môže nakrúcať každý? No predsa mobilom!“ opísala zrod myšlienky Mobilfestu jeho autorka, riaditeľka Súkromnej strednej umeleckej školy filmovej v Košiciach Jarmila Uhríková.

    Festival filmov nakrútených mobilom je jedinečný projekt, do ktorého sa môže zapojiť každý, kto v sebe skrýva tvorivý potenciál. Široká škála technických možností mobilných telefónov nepozná hranice. Presne tak ako umelecká tvorba, ktorej sa nekladú žiadne bariéry. Stačí byť originálny a pracovať na svojom talente.

    Krátke videá môžete kreovať a posielať do súťaže MobilFest 2018 od 1. októbra do 31. októbra 2018, prostredníctvom formulára na webovej stránke www.mobilfest.eu. Zaslané videá musia mať minimálnu dĺžku 30 sekúnd a nemôžu trvať viac ako 5 minút.

    Tento rok vyhlasujú organizátori MobilFestu v spolupráci so Združením CKM SYTS, špeciálnu kategóriu pre stredoškolákov s názvom „Ako ušetriť s ISICom 50€“.  Úlohou je nakrútiť krátky videospot o tom ako a kde môže študent ušetriť s preukazom ISIC päťdesiat eur.

    O ocenených dielach rozhodne porota. Výsledky Mobilfestu budú známe v novembri 2018 na slávnostnom vyhodnotení v OC Optima v rámci IT SHOW Datacomp .

    Súťaží sa v troch kategóriách

    I. DOSPELÍ (nad 18 rokov),

    1. filmy (hrané, dokumentárne, animované, videoklip),

    2. art video,

    3. kreatívne filmové techniky

    II. ŠTUDENTI A ŽIACI (14 – 18 rokov),

    1. filmy (hrané, dokumentárne, animované, videoklip),

    2. art video,

    3. kreatívne filmové techniky

    4. špeciálna kategória: Môj život s ISICom.

    III. DETI (do 14 rokov),

    1. voľná tvorba.

    Svoje diela môžu súťažiaci posielať cez formulár na webovej stránke http://www.mobilfest.eu/prihlasit-video/.

    Buďte v obraze a sledujte aj našu facebook stránku Mobilfest.

  • Natáčanie tanečného videoklipu

  • Zlatá klapka 2018

    Prinášame Vám niekoľko fotografií z galavečera a vyhodnotenia tohtoročnej "Zlatej klapky", kde bol ocenený Šimon Šebo (víťaz v kategórii: "Réžia" (15-19 r.), a "Kamera")a Valér Futej (víťaz v kategórii "Námet & Scenár").

    Gratulujeme tiež nominovaným autorom, a to Benjamínovi Halkovi, Samuelovi Miščíkovi, Lare Polovkovej, Ivanovi Koribaničovi, Lívii Havlíčkovej a Karolovi Žilovi! Pripomíname tiež, že nový ročník Zlatej klapky bol zahájený,podrobnejšie info tu: http://www.zusjanaalbrechta.eu/zlata-klapka/d-1833

    foto: Karin Kissová

  • Máš umelecké črevo?

    Druháci OAMT sa zapojili do súťaže "Máš umelecké črevo", vyhlásenej Národnou galériou v Bratislave. Žiaci sa rozdelili na tímy a počas štyroch mesiacov pracovali na svojich projektoch na tému Identita. Semifinále súťaže sa konalo 22.3.2018 vo Východoslovenskej galérii, kde svoje projekty prezentovali pred odbornou komisiou v podobe multimediálnej prezentácie a vlastného vystúpenia.

    1. tím: Viktória Krajňáková a Nina Ciglanová

    2. tím: Tamara Mižáková a Samuel Alex Jasaň

    Pedagogické vedenie: Erik Sikora

  • Tlač z výšky - I.VA s Mgr. Kurucovou

    19. 2. 2018

    Tlač z výšky je charakterizovaná reliéfnou tlačovou formou. S touto technikou sa dnes oboznámili a zároveň si ju vyskúšali naši najmenší zuškári z výtvarného odboru pod vedením Mgr. Kurucovej s pedagógmi Ing. Tatarkom a Ing. Hirjakovou. Fotografie: Mgr. art. Kubásová

    Tlač z výšky alebo vysoká tlač je najstaršou tlačiarenskou technikou. Princíp tlače spočíva v tom, že požadovaný obraz sa nanesie na tlačovú formu a miesta, ktoré sa nemajú otláčať, sa mechanicky, prípadne chemicky odstránia. Na vyvýšené (neodstránené) miesta je nanesená tlačová farba a táto sa za pôsobenia tlaku otlačí na papier alebo iný podklad. Tlačiace prvky sú teda vyvýšené nad prvky netlačiace. Pri navaľovaní tlačovej farby na tlačovú formu sa táto nanesie iba na povrch vyvýšených tlačiacich prvkov. Vyryté časti, ktoré nevystupujú z reliéfu, zostanú na odtlačku biele.

Novinky

Kontakt

  • Súkromná základná umelecká škola, Petzvalova 2, Košice
    Petzvalova 2, 040 11 Košice-Západ
  • +421 55 685 77 48

Fotogaléria